DONACIJA JAPANA VARVARINU: Dom zdravlja dobija novi rentgen aparat

0

Ambasada Japana donirala je sredstva u iznosu od 76.000 evra Domu zdravlja “Dr Vlastimir Godić” u Varvarinu za nabavku novog rendgen aparata za potrebe ove zdravstvene ustanove.

Izrazivši poštovanje prema učesnicima ceremonije potpisivanja ugovora na kontinuiranim naporima za poboljšanje kvaliteta života u Srbiji, ambasador Japana Đunići Marujama podsetio je da od 1988. godine Ambasada Japana direktno podržava projekte koje sprovode lokalne samouprave, NVO sektor, škole i zdravstvene ustanove.

Do sada je realizovano 227 projekata, u oblasti obrazovanja, zdravstva, životne sredine i socijalne zaštite. Danas smo potpisali tri nova projekta, čija je vrednost finansijskih sredstava ograničena, ali ipak omogućava lokalnom stanovništvu pravovremenu pomoć brzom mobilizacijom sredstava i sprovođenjem projekata”, istakao je Marujama i dodao da će ovom donacijom, ukupne vrednosti 228.475 evra, opštine Varvarin i Gadžin Han dobiti rendgen aparate, dok će opština Crna Trava dobiti novi utovarivač.

Direktorka Doma zdravlja “Dr Vlastimir Godić” dr Jasmina Rakić rekla je da je sadašnji rendgen aparat star više od 40 godina.

Novi aparat ima niz benefita u odnosu na stari, ali glavna prednost je bolja dijagnostika, a samim tim i bolja zdravstvena zaštita svih stanovnika opštine Varvarin. Koristim priliku da se zahvalim i mom timu koji je radio na ovom projektu, kao i Vama ekselencijo Marujama, Arigato”, kazala je dr Jasmina Rakić.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content