DRŽAVA POMAŽE KRUŠEVCU: Pet ipo miliona za jedinstveno upravno mesto

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović potpisala je u Beogradu, u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, ugovor za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta .

Ukupno 52 miliona dinara biće raspodeljeno na osam lokalnih samouprava i gradskih opština – Kruševac, Šabac, Pirot, Sombor, Lazarevac, Žitište, Smederevska Palanka i Bela Palanka.

Kruševac je dobio 5,5 miliona dinara.

Ministar Ružić je rekao da je cilj da građani u ovim opštinama dobiju jedno mesto na kome će završavati sve poslove koje imaju sa upravom i naglasio da se na taj način štedi njihovo vreme i novac.

Osnovna ideja uvođenja jedinstvenog upravnog mesta je da ono postane most između građana i uprave i jedinstvena pristupna tačaka“, rekao je Ružić.

Istakao je da očekuje da će jedinstveno upravno mesto u tim gradovima početi da funkcioniše u prvom kvartalu 2019. godine.

Cilj je da se jedinstveno upravno mesto uvede kao model u sve opštine, ali pre toga potrebno je da se da se taj sistem testira detaljnije u nekoliko opština, kako bismo uvideli kako u praksi funkcioniše“, objasnio je Ružić.

On je podsetio da jednošalterski sistem ili jedinstveno upravno mesto postoji u razvijenim zemljama kao mehanizam za pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content