KAKO SU GLASALI KRUŠEVLJANI?: Naprednjacima više glasova a manje mandata!

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” je ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u Kruševcu ali je poprilično iznenađenje ulazak u skupštinu  tri liste, “Metla 2020”, “Za Kraljevinu Srbiju – Za Lazarev grad” i Srpska narodna partija – Dr Nenad Popović.

“Metla 2020” je u nedelju osvojila 3.304 glasa Kruševljana što je značajno bolji rezultat od onog iz 2016. godine kada je Demokratska stranka Srbije osvojila 2.034 glasa.

SNP je na prošlim izborima bila deo koalicije oko Srpske napredne stranke dok je sada izašla samostalno i uspela da osvoji 1.785 glasova. Najbolje rezultate ova stranka je ostvarila u Parunovcu 2  – 21,35%, Srnju – 12,7%, Sebečevcu – 13,9% i na glasačkom mestu u Domu u Parunovcu – 13,08%.

Zanimljivo da su i “Metla 2020” i SNP izborne liste podneli tek par dana pre krajnjeg roka i da su imali gotovo nevidljivu kampanju.

“Monarhisti” su najbolje rezultate ostvarili Žabaru, Trebotinu, Maloj Vrbnici, Meševu i Doljanu i tako stigli do 3.022 glasa i četiri odbornička mandata.

Interesantno je da je SNS  na ovim lokalnim izborima osvojila skoro 6.000 glasova više nego pre četiri godine ali će imati jednog odbornika manje. Razlog je tome što je 2016. godine “ispod crte” ostalo devet lista a sada samo jedna, SRS.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content