ПРИЗНАЊЕ ЗА РЕДИТЕЉА: Марку Торлаковићу награда „Слободанка Цаца Алексић“

Редитељ Марко Торлаковић овогодишњи је добитник награде „Слободанка Цаца Алексић“ за режију представе „Храбра кројачица“ Крушевачког позоришта.

Награда „Слободанка Цаца Алексић је позоришна награда коју на годишњем нивоу додељује Позориште „Пуж“ за најбољу режију представе за децу.

Детаљ из представе “Храбра кројачица” у режији Марка Торлаковића ФОТО: Крушевачко позориште

Жири у саставу Татјана Петернек Алексић, драматург, Ана Здравковић, глумица и редитељка, и Југ Радивојевић, редитељ, након више одгледаних  представа пријављених на конкурс за награду „Слободанка Цаца Алексић“  одлучила је да признање додели Марку Торлаковићу.

У образложењу се наводи да јередитељ Марко Торлаковић у представи ,,Храбра кројачица“ по тексту Јелене Палигорић Синкевић,  показао таленат комплетног аутора спајајући знања из области режије, али и музике и сценског покрета и показујући посебну надареност за визуелна решења.

Екологију као тему представе, употпунио је друштвено ангажованом акцијом у којој је анимирао локалну заједницу да прикупљањем коришћене одеће учествују у изради сценографије и тако допринео да порука о важности очувања природе буде оригинално показана кроз заједничку акцију публике и ауторског тима .

Кроз рад са младим глумцима, редитељ је њихове таленте за глуму, али и певање и покрет, искористио креирајући разиграну сценску поставку, која кроз музичке сонгове, плес,   као и   духовита решења, показује маштовит и комуникативан редитељски приступ прилагођен узрасту коме је представа  намењена“.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content