RODITELJI OGORČENI ZBOG SAOPŠTENJA MINISTARSTVA PROSVETE: Ima dovoljno dece zainteresovane za upis u filološko odeljenje!

Roditelji dece koja žele da upišu filološko odeljenje u kruševačkoj Gimnaziji ogorčeni su zbog tvrdnji iznetih u saopštenju Ministarstva prosvete!

Još uvek nismo dobili nikakav odgovor od Ministarstva prosvete na peticiju koju smo poslali ali smo čuli saopštenje koje je poslato medijima. U njemu se navodi niz neistina.

Nije tačno da Gimnazija nije držala promotivne skupove. Moje dete je, upravo, na jednom takvom skupu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” i saznalo detalje o ovom smeru.

Nije tačno da je samo desetak učenika zainteresovano za upis. Mi smo poslali peticiju sa potpisima 30 učenika i roditelja što znači da ima dovoljno dece zainteresovane da polažu prijemni ispit.

Iz Ministarstva prosvete zameraju direktorki da se nije dovoljno angažovala na promociji smera u drugim mestima u okrugu a pouzdano znamo da ima dece koja se spremaju u Trsteniku, Brusu, verovatno i drugim gradovima“, ističe, u ime roditelja Dragoljub Antić.

Roditelji sa kojima smo razgovarali kažu da se plaše da će njihova deca postati “kolateralna šteta” zbog nesporazuma na relaciji načelnik Školske uprave – direktorka Gimnazije i ogorčeni su zbog preporuke Ministarstva prosvete da decu šalju u Niš.

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content