U Varvarinu platili 21 milion dinara za nepostojeće projekte

Opština Varvarin je preduzeću „Kirilo Savić“ za izradu šest projekata platila 21 milion dinara. Nijedan od ovih projekata nije završen, iako su rokovi davno istekli.

– U periodu od 2010. do 2014. godine sa preduzećem „Kirilo Savić“ zaključeno je šest ugovora za izradu projektno tehničke dokumentacije za postrojenja za prečišćavanje pitke vode i otpadnih voda u Varvarinu i Gornjem Katunu, Donjem Katunu, Obrežu, Bačini, Maskaru i Bošnjanu, sanaciju deponije „Moravište“, kao i sanaciju deponije u Obrežu. Nijedan od ovih projekata nije završen iako su rokovi bili od 20 do 30 dana od potpisivanja ugovora – objašnjava Miroslav Milošević Đak, odbornik u Skupštini opštine Varvarin.

Ukupna vrednost svih šest ugovora je 27.411.550 dinara, a dosad je, prema podacima Direkcije za izgradnju i urbanizam Varvarin, plaćeno 21.582.550 dinara.

– Svi projekti nisu ni isplaćeni do kraja, a takođe nisu ni realizovani – navodi se u informaciji Direkcije za urbanizam i izgradnju dostavljenoj odbornicima.

Milošević tvrdi da je reč o zloupotrebi i „pranju para“.

– Posao je dodeljen na osnovu mišljenja, koje nije obavezujuće, a ne na osnovu tendera. Direktor Direkcije za izgradnju Slavoljub Savić je od 2012. godine u nekoliko navrata potpisivao anekse ugovora i time produžavao rokove. Zbog bahatog i nesavesnog trošenja para građana Varvarina podneo sam prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu – dodaje Miroslav Milošević.

Objašnjenje direktora Direkcije za izgradnju Slavoljuba Savića zašto su plaćani projekti koji nisu urađeni nismo uspeli da dobijemo jer je bio na sastancima, ali se na telefon u Direkciji niko nije javljao.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

two + 7 =

Skip to content