U Varvarinu platili 21 milion dinara za nepostojeće projekte

0

Opština Varvarin je preduzeću „Kirilo Savić“ za izradu šest projekata platila 21 milion dinara. Nijedan od ovih projekata nije završen, iako su rokovi davno istekli.

– U periodu od 2010. do 2014. godine sa preduzećem „Kirilo Savić“ zaključeno je šest ugovora za izradu projektno tehničke dokumentacije za postrojenja za prečišćavanje pitke vode i otpadnih voda u Varvarinu i Gornjem Katunu, Donjem Katunu, Obrežu, Bačini, Maskaru i Bošnjanu, sanaciju deponije „Moravište“, kao i sanaciju deponije u Obrežu. Nijedan od ovih projekata nije završen iako su rokovi bili od 20 do 30 dana od potpisivanja ugovora – objašnjava Miroslav Milošević Đak, odbornik u Skupštini opštine Varvarin.

Ukupna vrednost svih šest ugovora je 27.411.550 dinara, a dosad je, prema podacima Direkcije za izgradnju i urbanizam Varvarin, plaćeno 21.582.550 dinara.

– Svi projekti nisu ni isplaćeni do kraja, a takođe nisu ni realizovani – navodi se u informaciji Direkcije za urbanizam i izgradnju dostavljenoj odbornicima.

Milošević tvrdi da je reč o zloupotrebi i „pranju para“.

– Posao je dodeljen na osnovu mišljenja, koje nije obavezujuće, a ne na osnovu tendera. Direktor Direkcije za izgradnju Slavoljub Savić je od 2012. godine u nekoliko navrata potpisivao anekse ugovora i time produžavao rokove. Zbog bahatog i nesavesnog trošenja para građana Varvarina podneo sam prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu – dodaje Miroslav Milošević.

Objašnjenje direktora Direkcije za izgradnju Slavoljuba Savića zašto su plaćani projekti koji nisu urađeni nismo uspeli da dobijemo jer je bio na sastancima, ali se na telefon u Direkciji niko nije javljao.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content