Bivši radnici traže da vlast spreči krađu imovine Drvnog kombinata

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Oko 70 bivših radnika DIP „Savremeni dom“ protestovalo je danas ispred ulaza u fabrički krug zahtevajući da se ubrza prodaja preduzeća i spreči krađa imovine.

Bivši radnici "Savremenog doma" traže da se spreči krađa imovine preduzeća FOTO: CINK - S.Milenković
Bivši radnici “Savremenog doma” traže da se spreči krađa imovine preduzeća FOTO: CINK – S.Milenković

Ja sam poslednja izašla iz preduzeća. Radila sam kao čuvar do 12. januara i nakon toga je kao obezbeđenje angažovana agencija. Od tada su krenule krađe svih predmeta od gvožđa, prozora, vrata, rasturene su trafo stanice. Dvadesetak ljudi svakog dana odnosi stvari a čuvari im ne mogu ništa. Ne boje se ni policije. – kazala nam je Biljana Bošković.

Bivši radnici „Savremenog doma“, koji je u stečaju od sredine 2015. godine, obraćali su se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, lokalnoj vlasti, stečajnoj upravnici i sindikatu ali bez puno uspeha.

Stečajnu upravnicu iz Jagodine smo poslednji put videli 27. juna prošle godine. Njen zamenik kada dođe kaže „Ovo ne vredi ništa“, okrene se i ode. Tražimo od države da se ubrza proces prodaje preduzeća, da se spreči krađa imovine i da se radnicima isplate zaostale plate. Gradonačelnik Dragi Nestorović je podržao naše zahteve. Predložili su nam da se okupljamo i šetamo. – dodaju nezadovoljni radnici.

Bivši radnici „Savremenog doma“ traže da se reši slučaj nezakonitog otuđenja lokala u Beogradskoj ulici u Beogradu veličine 200 kvadrata. Procenjuje se da je vrednost ovog lokala, koji je otuđen falsifikovanjem dokumentacije, oko milion evra.

Oko 450 bivših radnika drvnog kombinata ima izvršne sudske presude o isplati zarada. Nekima se duguje i po 40 plata.

Radila sam u firmi 19 godina i deset meseci i ostali su mi dužni 24 plate, 493.000 dinara za 2013. i 2014. godinu. – govori o svom slučaju Biljana Bošković.

Za sutra je najavljeno novo okupljanje ispred ulaza u fabriku a u petak protesti u centru Kruševca.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

two + 1 =