• Home »
  • Društvo »
  • Zoran Milenković nakon 16 godina smenjen sa mesta predsednika opštine Varvarin

Zoran Milenković nakon 16 godina smenjen sa mesta predsednika opštine Varvarin

Nakon četiri uzastopna mandata i punih 16 godina na mestu predsednika Opštine Varvarin Zoran Milenković (SPO) je smenjen.

Novi predsednik Opštine Varvarin je inžinjer geodezije Vojkan Pavić (62), član Srpske napredne stranke, koga je na ovu funkciju predložila koalicija SNS – SPS. Pavić je u prethodne dve godine bio Milenkovićev zamenik.

Vojkan-Pavic-Varvarin

Vojkan Pavić (SNS), novi predsednik opštine Varvarin

Na lokalnim izborima u Varvarinu SNS je osvojio 17 odborničkih mesta, SPO 14, SPS osam, a Temnićka alternativa dva odbornička mesta. Iako su od 2012. Godine SPO, SPS i SNS bili u koaliciji, naprednjaci i socijalisti su sada odlučili da naprave vlast bez Srpskog pokreta obnove.

– Čudno mi je da SNS nijednog trenutka nije iskazao želju da razgovara sa 14 odbornika SPO o formiranju vlasti. Nije mi jasno zašto? Pobednik ovih izbora je SPS, jer su sa osam odbornika ostvarili ciljeve koje nisu mogli glasovima birača. – kazao je Zoran Milenković.

On je istakao da mu je kao predsedniku opštine uvek bio cilj da u vladajućoj koaliciji bude što više stranaka i najavio da će Srpski pokret obnove biti „dostojanstvena opozicija i glas razuma aktuelnoj vlasti“.

Dugogodišnji prvi čovek Varvarina bio je ljut na Dragoljuba Stanojevića, novoizabranog predsednika Skupštine opštine Varvarin i lidera socijalista.

– Želeo sam da se vratim u školu iz koje sam, kao profesor matematike, došao na mesto predsednika, ali mi je rečeno da sam predugo odsutan. To mi liči na jedan vid osvete. Ja to nikome ne bih uradio. – rekao je Milenković Stanojeviću koji je na mesto predsednika skupštine došao sa funkcije direktora ovdašnje Srednje škole.

Novoizabrani predsednik Opštine Varvarin bio je kratak u svom prvom obraćanju.

– Ima puno toga da se uradi. Moramo da se potrudimo ukoliko želimo da mladi ljudi ostanu u Varvarinu. Verujem u svoje saradnike i njihov kvalitet. – istakao je Pavić.

Za Pavićevog zamenika izabrana je dr Violeta Lutovac, narodna poslanica i članica SNS.

Odbornici su izabrali i 11 članova opštinskog veća. U ovom organu pet mesta je pripalo članovima Srpske napredne stranke, četiri Socijalističkoj partiji Srbije a po jedno PUPS-u i Jedinstvenoj Srbiji.

U narednom periodu opozicija će biti 14 odbornika SPO i dvojica članova Temnićke alternative.

Share on Facebook61Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this pageEmail this to someone