Protesti ispred Policijske uprave zbog hapšenja vlasnika kafea “Grizli”

0

Nekoliko stotina Kruševljana protestovalo je u subotu kasno uveče zbog hapšenja Gordana Raičevića – Mede (56), vlasnika kafića “Grizli”. Raičević je uhapšen u subotu, oko 1.30 sati, u svom lokalu.

Protestni skup zbog hapšenja Gordana Raičevića - Mede
Protestni skup zbog hapšenja Gordana Raičevića – Mede

Prema zvaničnom saopštenju Policijske uprave Kruševac Raičević je “prilikom legitimisanja pružao otpor, vređao I napao policijske službenike” zbog čega mu je određen pritvor u trajanju do 48 sati. Nakon što je priveden došlo je do sukoba policije i gostiju lokala i tom prilikom je oštećeno policijsko vozilo na koje su bačene flaše.
Hapšenje Raičevića je bio povod da se njegovi prijatelji i redovni posetioci “Grizlija” organizuju preko društvenih mreža I zakažu skup u subotu uveče. Situaciju je dodatno podgrejala i izjava Gordanove supruge ,koja se tokom dana pojavila na Fejsbuku, a u kojoj se tvrdi da je policija odbila da se Raičeviću dostavi lek koji mu je neophodan.
U subotu uveče, nakon okupljanja ispred “Grizlija”, kolona protestanata se uputila ka sedištu Policijske uprave Kruševac. Okupljanje je proteklo bez incidenata a skup je obezbeđivao veći broj pripadnika policije.
Prijatelji Gordana Raičevića-Mede su ogorčeni zbog hapšenja.
Medu su uhapsili zato što je policajcu rekao da laže,a ne hapse bahate tatine sinove koji divljaju po gradu i maltretiraju miliciju. Meda je čovek koji ni mrava ne bi zgazio. Ne podržavam bahatost ali treba imati poštovanja prema poštenim ljudima, a ne pred onolikim narodom da mu stavljaju lisice na ruke kao da je okoreli kriminalac, a ceo Kruševac zna da je Meda jedna poštenjačina. – kaže Ivan Ranković.
Medi treba podići spomenik jer je više generacija dece izveo na pravi put nego tri “nekulturna” komunjarsko-četnička centra! – smatra književnik Milomir Bata Cvetković.
U Policijskoj upravi Kruševac nisu želeli da komentarišu skup samo su nam rekli da je protekao bez incidenata. Gordan Raičević – Meda pušten je iz pritvora u nedelju popodne.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content