Bušni auto-smećari šire zarazu!

Građani desetak ulica u podnožju Bagdale, iza Opšte bolnice, ogorčeni su na JKP „Kruševac“ zbog smrada i prljavštine koji nastaju nakon iznošenja smeća.

To nije gradska čistoća već nečistoća! Svaki put kada iznose smeće iza auto-smećara ostaje reka prljavštine koja se širi po ulici. Kada smo se požalili nadležnima u Komunalnom preduzeću rekli su nam „Jedite manje lubenica!“. Tečnost koja se sliva iz smećara je leglo zaraze i opasnost za decu i odrasle. Imam utisak da su nadležni nekompetentni i nezainteresovani da se reši ovaj problem. – priča doktor Branislav Andrić koji živi u ulici Radojke Zajić.

bata-andric

Stotinak metara dalje, u ulici Veljka Patrnogića, imaju isti problem.

Nakon što komunalci prođu i pokupe smeće moramo da razvučemo crevo i peremo ulice kako se ne bi zarazili. Smrad koji se širi je nesnosan. Ovakve stvari se nisu dešavale pre nekoliko godina. Kažu da su im smećari probušeni i da nisu pogodni za prikupljanje tečnog otpada. Zašto onda ne nabave novi? – pita se Momir Filipović.

Žalili su stanari ovih desetak ulica svim nadležnim inspekcijama ali to nije imalo malo efekta.

Tačni su navodi iz prijave da se iz kamiona, naročito u letnjem periodu, razliva po kolovozu otpadna voda koja stvara neugodan miris kao i nehigijenske uslove gde je uzrok, pored organskog otpada sa viškom vode i neispravnost samih zaptivnih delova na vozilu. – navodi se u izveštaju glavnog komunalnog inspektora Marka Odovića.

Inspekcijske službe su krajem avgusta JKP „Kruševac“ dale rok od pet dana da vozila dovede u ispravno stanje i izvrši pranje površina ali građani navode da to nije učinjeno.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content