KONVENCIJA SOCIJALISTA U KRUŠEVCU: Nastavljamo saradnju sa naprednjacima!

U bioskopu “Kruševac” večeras je održana konvencija koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija.

Goste je pozdravio Siniša Maksimović, predsednik Gradskog odbora SPS u Kruševcu i nosilac liste za lokalne izbore. On je naglasio da je “ponosan jer je koalicija SPS – JS pouzdan partner na lokalnom nivou vlasti“.

Ivica Dačić, predsednik SPS, na konvenciji u Kruševcu FOTO: CINK

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragana Marković Palma, poručio je da je Dačićeva biografija poduga, da ne može da stane na jednu stranu, da sve dobro što je uradio za Srbiju je “knjiga od hiljadu strana i on je već postao premijer”.

Marković je predložio članovima SPS i Jedinstvene Srbije da nakon formiranja nove vlasti “obezbede besplatan prevoz za sve građane, kao u Jagodini, i ukinu upotrebu službenih automobila za funkcionere“.

Predsednik SPS Ivica Dačić je podsetio da se politika ove stranke temelji na principu socijalizma, socijalne pravde, koja znači da svako dete treba da ima istu šansu da uspe u životu, te na principu patriotizma koji znači da se “ne odričemo onoga što je naše, tuđe nećemo, ali svoje ne damo”.

Negde sam pročitao da je 1889. godine obeleženo 500 godina od Kosovske bitke, a pošto je Kosovo bilo okupirano od Turaka proslava je bila u Kruševcu, da bi 100 godina nakon toga proslava bila održana na Gazimestanu, a ja vam kažem tako će biti opet“, naglasio  je Dačić.

Ukoliko narod tako bude hteo ja ću biti novi premijer. Ova koalicija se pokazala kao pouzdan partner Srpska napredne stranke. Prošle godine smo podržali Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Nakon ovih izbora nastavićemo kontinuitet patriotske politike“, istakao je Dačić i upozorio prisutne “da nikako ne daju glas lažnim desničarskim partijama koje hoće da privuku glasove govoreći da su Vučić i Dačić izdajnici, a posle da se naprave antisrpsku vladu”.

Takvu situaciju smo već imali 2000. godine. Đinđić je znao da ne može da dobije izbore pa je našao Koštunicu koji je poslužio da se sruši Milošević. Nakon toga je Demokratska stranka vladala i skoro uništila zemlju“,  naglasio je Ivica Dačić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content