Kruševljanin predstavio srpsku školu košarke u Kini

0

Dimitrije Raičević (24), košarkaš kruševačkog Napretka, iskoristio je pauzu u takmičenjima za obilazak Kine i promociju srpske košarkaške škole.

Dimitrije je pre dve godine već boravio u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i odigrao nekoliko turnira. Ostavio je odličan utisak pa je poziv stigao i ove godine.

Boravak u Kini za Dimitrija je nezaboravno iskustvo FOTO: Privatna arhiva
Boravak u Kini za Dimitrija je nezaboravno iskustvo FOTO: Privatna arhiva

Dobio  sam poziv da igram po raznim turnirima ali i da posećujem i istražujem neke delove ove zemlje koje neću moći da nađem ni na Google mapi jer su Google aplikacije zabranjene u Kini. Video sam neka nestvarna mesta poput budističkih hramova koji se nalaze visoko u oblacima poput “čardaka ni na nabu ni na zemlji”. Zabranjeni grad i Kineski zid su oličenja ljudskog graditeljstva i arhitekture a impresionirale su me prirodne lepote grada Dacing koji ima dva miliona stanovnika i više od 100 jezera! – prenosi svoje utiske iz Kine Dimitrije.

Mladom Kruševljaninu košarka je, ipak, bila u prvom planu.

Ovde ljudi veoma vole košarku i sve daju za nju. Zamislite taj osećaj kada se skupi ekipa i igra  u dvorani pred 10.000 ljudi. Taj osećaj u Srbiji mogu da imaju samo vrhunski igrači iz naših najvećih klubova, Partizana i Crvene zvezde, a eto, posrećilo se i meni. Domaćini su nas tretirali kao da smo velike košarkaške zvezde. Odigrao sam četiri utakmice i ostavio sjajan utisak i kod trenera  i kod navijača. Poželeo bih svakom sportisti, ko ima mogućnosti, da poseti ovu prelepu zemlju jer ima dosta toga da se vidi,uslika i ostane u sećanju. – ne krije ushićenje plejmejker Napretka.

Dimitrijev stariji brat Stefan već treću godinu živi i radi u Kini gde trenira najmlađe košarkaše u jednoj od mnogobrojnih škola košarke.

Sredinom marta predstavnici škole Show 1 posetili su Kruševac kako bi videli kako se radi sa mlađim kategorijama i razgovarali o mogućnostima za saradnju.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content