„Sedam veličanstvenih žena“ protiv politikom opterećenih muškaraca

0

U nedelju se u Opštini Varvarin održavaju izbori za savete mesnih zajednica, a najinteresantnije će biti u Maloj Kruševici gde će listama političkih partija pokušati da se suprostavi lista grupe građana „Temnićka alternativa“ na kojoj je sedam žena!

Mala Kruševica je brdsko – planinsko selo sa oko 270 stanovnika u Gornjem Temniću. Većina žitelja se bavi poljoprivredom, a politika je, barem do sada, bila rezervisana za muškarce. Sada  imaju žestoku konkurenciji u listi koju predvodi 37-godišnja Svetlana Milosavljević.

Kandidatkinje "Temničke alternative" za izbore u Maloj Kruševici
Kandidatkinje “Temničke alternative” za izbore u Maloj Kruševici

Muškarci sva pitanja, čak i ona najosnovnija, životna, politizuju. Važnije im je  ko je u kojoj partiji, nego šta je urađeno. Ovo je malo selo, ljudima puno toga fali i na ovom nivou treba uraditi konkretne stvari, a ne pričati prazne priče. – objašnjava svoje motive Svetlana, dodajući da joj nije bilo teško da okupi prijateljice i nagovori ih da uđu u trku.

Pored Svetlane Milosavljević, koja je po zanimanju ekonomski tehničar, ali radi u porodičnoj radnji koja se bavi pčelarstvom i proizvodnjom nameštaja, na listi se još nalaze i dve domaćice, Dragana Obradović i Dragana Topalović, radnica Jelena Topalović, ekonomski tehničar Danica Milutinović, trgovac Milana Veljković i poljoprivredni tehničar Marica Milosavljević.

Najstarija kandidatkinja „Temnićke alternative“ ima 44, a najmlađa 23 godine. Imaju jasnu predstavu šta žele da urade ukoliko pobede.

Žitelji Male Kruševice su, uglavnom, poljoprivrednici i vezani su za poljoprivrednu apoteku u Milutovcu do kojeg vodi loš put preko mosta koji je u užasnom stanju. Taj put treba uraditi, kao i poljske puteve kako bi kupine i maline uzgajivači mogli na vreme i u pristojnom stanju da dopreme do kupaca. Treba srediti i prostorije mesne zajednice, jer godinama nemamo gde da se okupljamo, a bilo bi dobro kada bi obezbedili vozilo da skuplja smeće, a ne da ljudi zagađuju potoke i reke. – nabrajaju svoje prioritete kandidatkinje „ženske liste“.

Bratislav Petrović, lider “Temnićke alternative” i odbornik u Skupštini opštine Varvarin, za žene iz Male Kruševice kaže da su „sedam veličanstvenih“.

Ostvarile su se kao majke i supruge i sada žele da urade nešto za svoje selo, za zajednicu. Ako im deca odu iz sela uzalud je sav trud u domaćinstvu. To je osnovni razlog zašto su se angažovale i verujem da mogu da osvoje najmanje četiri od sedam mesta u savetu mesne zajednice. – uveren je Petrović.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content