АКТИВНОСТИ ПОЛИЦИЈЕ У ОКТОБРУ: Заплењено скоро 100 килограма марихуане

Стање безбедности у октобру, на подручју које покрива Полицијска управа Крушевац, било је добро и стабилно, речено је на  данашњој конференцији за новинаре.

Иван Миленковић, начелник Полицијске управе Крушевац ФОТО: ЦИНК

Од тежих кривичних дела имали смо убиство у покушају, где је полиција брзом интервенцијом привела извршиоца. Такође смо  имали заплену 99,6 килограма материје за коју се сумња да је марихуана и пронађено је 207 грама материје, за коју се сумња да је кокаин. Након вештачења биће поднете кривичне пријаве. Припадници Полицијске станице у Ћићевцу расветлили су серију кривичних дела, три тешке крађе и три крађе, на штету привредних субјеката на подручју ове општине са укупном материјалном штетом од 764.000 динара. Идентификовано је укупно пет лица, која су процесуирана”, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре Иван Миленковић, начелник Полицијске управе Крушевац.

Миленковић је истакао да је у односу на окторбар 2022. године регистрован мањи број случајева породичног и партнерског насиља.

У октобру смо забележили 73 таква случаја док је прошле године било 79. Ове године је изречено 17 случајева удаљавања из стана учиниоца насиља. Крајем новембра припадници полиције ће се активно укључити у обележавање “16 дана активизма против насиља према женама” и учествовати у низу активности. Подстичемо грађане да пријаве сваки облик насиља у породици јер заговарамо “нулту толеранцију” према овом виду насиља“, додао је Миленковић.

Од почетка године до краја октобра у Расинском округу је пријављен нестанак 22 малолетне особе. Нестанци нису били повезани са кривичним делима а сви малолетници и малолетнице су враћени породици или установи, која брине о малолетним лицима.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content