PROJEKAT SPECIJALNE OLIMPIJADE: “Igrajmo zajedno”

0

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” u četvrtak, 29. novembra, biće održan seminar Specijalne Olimpijade Srbije.

Specijalna Olimpijada Srbije realizuje projekat „Igrajmo zajedno“ u 12 gradova širom Srbije. U svakom gradu treba da se uključi 6 redovnih škola, koje će zajedno sa lokalnom Specijalnom školom u okviru projekta realizovati aktivnosti u naredne 3 godine. Sa školama će biti potpisan memorandum o saradnji.

  • U svakom gradu biće organizovan jednodnevni seminar, kako bi se predstavnici škola bolje upoznali sa projektom. U proseku po 4 predstavnika iz svake škole bi trebalo da prisustvuju ovom seminaru.
  • Po gradu, svake godine, dve nove osobe (treneri) bi trebalo da se uključe u rad sa timovima.Ta dva trenera biće pozvana na edukativni seminar, koji će biti organizovan od strane Specijalne Olimpijade početkom sledeće godine.
  • Cilj projekta je okupiti 10 sportista i 10 partnera (učenici redovnih škola) koji će okvirno trenirati godinu dana i takmičiti se na lokalnom takmičenjima.Ovo će se ponavljati svake godine, te na kraju projekta posle tri godine, u svakom gradu imali bi po 30 sportista i 30 partnera. Predviđeno je da svi sportisti i partneri dobiju sportsku opremu.

Uzrast takmičara je od 12 do 21 godine. Gradovi u projektu biće organizovani u 3 grupe u kojima će se razvijati različiti sportovi. U našoj grupi su  Čačak, Kragujevac, Pančevo i Kruševac a sportovi koji će se razvijati su  stoni tenis i boćanje. Gradovi će se takmičiti sa drugim gradovima iz svoje grupe“, objašnjava Mirela Milojević, predsednica Sportskog društva Palestra.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content