SAOBRAĆAJKA NA BRUSKOM PUTU: “Ukleta raskrsnica” u sekundi odnela tri života

0

Teška saobraćajna nesreća na Bruskom putu, u kojoj su život izgubile tri osobe, podstakla je građane da reaguju i traže pooštravanje režima saobraćaja na pravcu od kruševca ka Lipovcu.

U četvrtak, malo posle jedanaest sati, na Bruskom putu, dogodila se stravična nesreća. Kako saznajemo, vozač automobila “audi”, udario je u automobil marke “ford” u kojem su život izgubile tri osobe.

Naša sagovornica M.P. (42) živi blizu mesta na kom se dogodila saobraćajna nesreća, bila je prisutna u momentu sudara automobila i svedok je ove teške tragedije koja se dogodila.

Smrskani automobil nakon saobraćajne nesreće FOTO: Viber grupa

– Šetala sam psa, moj sin je bio pored mene. Došli smo do male autobuske stanice, kada je moj sin primetio automobil koji se kreće velikom brzinom i rekao: ,, Pazi sad!”. Bilo je tačno 11.15h Posle nekoliko sekundi, automobil koji se kretao iz Lipovca, udario je automobil koji je dolazio iz grada, na skretanju za Mudrakovac. Vozač “forda” nije lepo obratio pažnju kada je skretao, a vozač “audija” kretao se velikom brzinom. U tom momentu čula sam udarac,  videla sam kola koja se su se obrtala po putu i  gume, parčiće automobila koji lete po vazduhu. Udarac je bio toliko jak, da je motor iz automobila ispao i odleteo daleko od puta.

Naša sagovornica napominje da se ceo događaj odigrao u nekoliko sekundi.

Vozač “audija” izašao je živ iz automobila, sa sitnim povredama ruke

– Momak koji je vozio “audija” istrčao je iz kola, jer su počela da se dime. Prišla sam momku, htela sam da vidim kako je. Uhvatio se za glavu i naglas počeo da viče: ,,Brzo sam vozio, brzo sam vozio…” , zatim je telefonirao, ispričao je nekom da je imao udes. Nije imao vidljivih povreda, sem ruke koja je bila povređena, bio je svestan svega, ali i uplašen. Moj sin je otišao kod drugog automobila, video je povređene, merio im je puls. Vozač nije davao znake života, druga osoba zabacivala je glavom, kolutala očima, bio je živ, ali je ubrzo i on preminuo. Trećeg nastradalog nisam odmah uočila, prišla sam da ostavim jaknu i slučajno primetila čoveka koji je ležao na trotoaru. Noge su mu bile otkinute, nisam mogla da ga identifikujem u tom trenutku. Tek kasnije sam shvatila da sam dvojicu nastradalih poznavala.  

Vatrogasci su prvi stigli na mesto nesreće ali nisu mogli puno toga da urade sem da konstatuju smrt trojice putnika u “fordu”.

Na raskrsnici iznad  kafane “Gedža” često se dešavaju saobraćajne nesreće.

Ja sam ovde odrasla i pamtim da su ovde uvek bili udesi. Ovo nije ni prvi, ni drugi udes, koji se dogodio ovde. Jeste drugi udes sa smrtnim ishodom u poslednje dve godine, ali nesreća je uvek bilo i to na istom mestu. Problem predstavlja put, koji ima četiri trake i kada izlazim iz svoje ulice moram da izađem na pola trake, da bih videla da li mi neko ide u susret. Ako mi automobili idu u susret, moram da se vratim u rikverc, pa ponovo izađem na put, pa se ponovo vratim i sve tako dok ne bude bezbedno. Put koji vodi iz Lipovca je prav, komotan, pa automobili jurcaju velikom brzinom. Definitivno na ovoj raskrsnici treba da postoji neki semafor, ležeći policajac… Mi ne možemo ni peške da pređemo ulicu, a kamoli kolima. Ponekad po deset minuta čekam da bih prešla ulicu, zbog velikog broja automobila iz oba pravca- objašnjava naša sagovornica.

U subotu, 1. jula u 18 sati,  zakazano je javno okupljanje svih suseda i građana na mestu pogibije.

– Pojedine komšije došle su na inicijativu da se okupimo, zapalimo sveće na tom mestu, odamo počast ovim nastradalim, mladim ljudima. Smatram da nisu samo tri života izgubljena. Mnoge porodice su zavijene u crnom, zbog jedne sekunde nepažnje. Zato hoćemo da damo podršku tim porodicama, našim komšijama i da im pomognemo koliko god je to moguće. Volela bih da neko od nadležnih reaguje na ovaj problem. Po nekim jednosmernim, uskim ulicama u Kruševcu, postoje brojni nepotrebni ležeći policajci, dok kod nas nema ničega. Samo se pitam još koliko njih treba da pogine, da bi se nešto preduzelo – za kraj poručuje naša sagovornica i poziva sve građane da se priljuče ovom skupu.

Naslovna fotografija: Luka Kijačić

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content