Izložba insekata, atletsko takmičenje, dečji bazar…

Povodom svetskog Dana staništa danas će u OŠ „Branko Radičević“, sa početkom u 12.30 sati, učenici i gosti škole imtai jedinstvenu priliku da pogledaju izložbu „Kamuflaža (Mimikrija)“ na kojoj će biti prikazani živi insekti Grančice i insekti Listovi.

Ovi insekti se mogu videti samo na nekoliko lokacija u svetu a izložbu u OŠ „Branko Radičević“ organizuje profesor biologije Ivana Simonović. Na izložbi će biti prikazano šest terarijuma i više insektarijuma.

Grad Kruševac i Sportsko društvo „Palestra“će sutra biti domaćini 10. državnog prvenstva Specijalne Olimpijade Srbije u atletici. Očekuje se učešće oko 100 takmičara iz 12 gradova. Takmičenje će biti održano na atletskom stadionu a počeće u 10.20 sati.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u Kruševcu, Turistička organizacija Grada Kruševca organizuje u nedelju, 18. septembra, „Dečji bazar“, u ulici Bate Paskaljevića („ umetničko sokače“ ). Bazar počinje u 17 časova i trajeće oko dva sata.

Cilj manifestacije je promocija pešačke zone u centru grada u kojoj deca mogu slobodno da se igraju, uče i okupljaju se.

Na „Dečjem bazaru“ razmenjivaće se igračke, slikovnice, sličice, razne dečije stvarčice, a biće i kreativna likovna radionica. Mogu da učestvuju sva deca koja dođu u pratnji roditelja.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this pageEmail this to someone