Lovci pomažu divljim životinjama

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Da je lov nešto više od onoga što većina ljudi misli ovih dana potvrđuju kruševački lovci. Oni svojim nesebičnim zalaganjem tokom hladnih zimskih dana i ove godine još jednom potvrđuju da su pravi zaštitnici divljih životinja. Spovođenjem akcija prihrane divljači i organizovanog lova na predatore lovci kruševačkog kraja aktivno ispunjavaju i svoju ekološku ulogu.

Prihrana divljači
Prihrana divljači

Početkom ove godine pala je značajnija količina snega koji otežava život svima, a posebno divljim životinjama. Kako bi obezbedili opstanak i olakšali preživljavanje na niskim temperaturama u vreme kada životinje teško dolaze do hrane, lovci svakodnevno vrše prihranjivanje svih vrsta divljači.

U lovištu “Rasina” se već godinama redovno grade hranilišta, kako za gajene vrste divljači, tako i hraniliša i solišta za srneću i crnu divljač. Lovci svih 40 sekcija Lovačkog udruženja Kruševac već od prvih mrazeva u lovište iznose značajne količine kukuruza, ovsa i ječma za prihranu fazana, jarebica i zeca, ali i sena za srneću divljač. U sekcijama gde je stalno prisustvo divljih svinja uveliko se iznosi kukuruz na ustaljena hranilišta, prilagođena ovoj vrsti divljači.

Izvor: Lovačko udruženje Kruševac
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

seven + 18 =