“Oktobarska izložba”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U petak, u 19 sati, u Umetničkoj galeriji biće otvorena tradicionalna, 57. “Oktobarska izložba”.

Tema ovogodišnje “Oktobarske izložbe” je „Ksenofobija“.

Okolnostima u kojima nastaje, postoji i razvija se savremena umetnost danas, pre svega, u lokalnom kontekstu podstakli su da tema KSENOFOBIJA bude tema i ovogodišnje “Oktobarske izložbe” i time pokuša da podvuče i ulogu umetnika danas, umetnosti i stvaralaštva.

Uz poštovanje tradicionalnog karaktera izložbe, kao otvorenog poziva umetnicima ustaljen je koncept koji se zasniva na postavljanju određene teme a koja se tiče aktuelnih pitanja savremene umetnosti u nastojanju da na taj način podstakne na različita promišljanja i prikaže najnovija produkcija umetnika i umetnosti.

“Oktobarska izložba” je od ustanovljenja početkom šezdesetih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom, bila i deo podrške likovnoj sceni Kruševca i mesto okupljanja, podsećanja i predstavljanja umetničkog delovanja svih onih umetnika koji čine jednu šire shvaćenu kruševačku likovnu scenu i doprinose njenoj raznovrsnosti i živosti.

Na ovoj tradiocionalnoj izložbi zastupljeno je 23 rada u različitim tehnikama i medijima, četrnaestoro autora: D. Aksentijević, G.Vukadinović, U. Žeželj, Z. Komatinović, M. Lazarević, S. Ljušić, N. Milčev, N. Panić, M. Pavlović Petrov, A. Punoševac, M. Rajković, J. Rašović, Lj. Simić, S. Ćurčić.

Izložba je otvorena do 30. oktobra 2017. godine.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

20 + fourteen =