Zlato i bronza za vatrogasce iz Trstenika

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, osvojili su srebrnu i bronzanu medalju u generalnom plasmanu na 16.Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi, koja je ove godine održana u Vilahu, u Austriji.

Pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja iz Trstenika u B kategoriji, u kojoj se takmiče profesionalni vatrogasci stariji od 30 godina osvojili su zlatnu medalju, dok su u ukupnom plasmanu takmičenja zauzeli treće mesto.

Njihove kolege iz Niša, koje su se takmičile u A kategoriji, u kojoj se za medalju bore profesionalni vatrogasci mlađi od 30 godina, u ukupnom plasmanu osvojili su srebrnu medalju.

Zamenik komandanta Vatrogasno spasilačke brigade Kruševac Dejan Vasiljković i komandant takmičarske ekipe Vatrogasno spasilačke brigade Niš Miodrag Popović ističu da su naši srebrni i bronzani momci pokazali izuzetne veštine i sposobnosti u vežbama sa motornom vatrogasnom pumpom, kao i u savladavanju prepreka na štafetnoj trci od 50 metara.

Takmičarsku ekipu čini devet članova i trener, a Vasiljković i Popović naglašavaju da su reprezentativci Sektora za vanredne situacije ponosni što su imali čast da na međunarodnom takmičenju u kome, u različitima kategorijama, učestvuje oko 3.000 ekipa iz gotovo svih evropskih zemalja predstave svoju zemlju i Ministarstvo i donesu zlatno i bronzano obeležje.

Međunarodna organizacija vatrogasnih i spasilačkih službi od 1961. godine organizuje međunarodna vatrogasna takmičenja, popularne vatrogasne olimpijade.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

20 − five =