ФИНАЛЕ „СЕОСКИХ ИГАРА“ У ПОЖАРЕВЦУ: Прво место за Велики Шиљеговац

0

Екипа Великог Шиљеговца овогодишњи је победник „Сеоских игара Србије“!

Завршно такмичење „Сеоских игара“ одржано је у Пожаревцу, у оквиру „Љубичевских коњичких игара“. „Сеоске игре“ су екипно  такмичење месних заједница  са  сеоског подручја Србије у десет дисциплина (полигон спретности, надвлачење конопца, обарање руку,скок у даљ из места, рвање,надвлачење штапа, мали фудбал, бацање камена с рамена, скок у даљ из места, шах).

Велики Шиљеговац ће добити средства за изградњу терена за мале спортове

Екипа Великог Шиљеговца је пласман на државно првенство остварила након освојеног првог места на градском такмичењу  „Сеоских игара“ у Крушевцу у конкуренцији четири екипа са територије града Крушевца и након освојеног првог места на  регионалном такмичењу „Спорских игара“ у Алексинцу у конкуренцији четири победника региона Источне Србије.

На државном првентву  „Сеоских игара“  у Пожаревцу  у два такмичарска дана екипа Великог Шиљеговца обезбедила је прво место освојивши 58 бодова из десет такмичарских дисциплина и том приликом била најбоља у конкуренцији 8 екипа – регионалних победника :Бродарево-Пријепоље, Грљан-Зајечар, Лозна-Трстеник, Црна Бара-Богатић, Доња Стражава -Прокупље, Пертате -Лебане, Белошевац -Ваљево.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек је на церемонији доделе признања најуспешнијим екипама, екипи Великог Шиљеговца доделио победнички пехар, медаље и ваучер за изградњу отвореног  спортског терена за мале спортове (мали фудбал, рукомет) на територији Месне заједнице Велики Шиљеговац као главну награду.

Изградња спортског терена који ће бити од великог значаја за развој спорта и спортске рекреације у Великом Шиљеговцу, Рибарској реци и граду Крушевцу очекује се у току 2024 године. Техничку  и финансијску помоћ за одлазак и наступ екипе Великог Шиљеговца на државном првенству „Сеоских игара“ у Пожаревцу пружили су Спортски савез Града Крушевца и Град Крушевац .

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content