Karaliću 40 godina zatvora za ubistvo Gordane Josifović

0

Miodrag Karalić  iz Kruševca osuđen je u Višem sudu u Nišu na 40 godina zatvora jer je 5.decembra 2016.godine ubio bivšu devojku Gordanu Josifović.

Karalić je oglašen krivim da je Josifovićevu ubio u ataru sela Bradarac kod Aleksinca, a nakon toga pobegao autom kojim je upravljao Kostić i skrivao se sve do 9. decembra kada je uhapšen u Beogradu.

Veliko krivično veće Višeg suda u Nišu, kojim je predsedavala sudija Milica Grujić, izreklo je Karaliću kaznu od 35 godina za teško ubistvo, dve godine za nezakonito posedovanje oružja i po tri godine zatvora za dve otmice, pa mu je na kraju izrečena jedinstvena kazna od 40 godina zatvora.

Dramatični događaji, kako je opisano u optužnici počeli su 5. decembra 2016.godine oko 16 časova, kada je Karalić ušao u automobil Miluna Kostića dok je posle posla čekao Gordanu da izađe iz tehničkog pregleda u kojem je radila. Kada je ušla u auto, Karalić je sa Gordanom je započeo svađu tražeći da raskine vezu sa Kostićem. Udario je jednom a potom ispalio hitac koji je Josifovićevu ranio u prst ruke i natkolenicu.

U ataru Bradarca je Gordanu izveo iz automobila na zemljani put, prislonio joj pištolj na obraz i pucao, a potom ispalio još jedan hitac u teme nanevši joj povrede od kojih je preminula na licu mesta. Telo ubijene je pronađeno 6.decembra oko 11.45 časova nakon čega je krenula potera za ubicom…

Sudsko veće je našlo da je nesumnjivo učinjeno krivično delo na način opisan u optužnici. I sam optuženi u svojoj odbrani nije sporio činjenično stanje, okolnosti da je Gordanu lišio života kako je opisano u optužnici, kao ni događaje pre i posle ubistva Gordane. Kao sporno je javljala samo pravna kvalifikacija krivičnog dela ali je utvrđeno da se stiču sva obeležja krivičnog dela koje je opisano u optužnici. Stav veća je da je Gordanu lišio života iz bezobzirne osvete jer je započela vezu sa drugim muškarcem“, rekla je u obrazloženju sudija Milica Grujić.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content