KATARINA MARKOVIĆ: “Moramo čuvati sećanje na legende”

Da li se Kruševac odužio glumačkim veličinama i da li je našem gradu potreban pozorišni festival razgovarali smo sa glumicom Katarinom Marković.

-Da li se Kruševac na pravi način odužio svojim glumačkim velikanima?
Ulice, biste, posteri su tehničke stvari i svakako da bi to valjalo promeniti i baviti se time ali mislim da je jednako važno čuvati sećanje na njih tako što ćemo ih pominjati, podsećati i ponosno isticati te posebne, velike ljude i umetnike. Naposletku, ostavili su toliko toga iza sebe da im njihova dela neminovno obezbeđuju mesto koje zaslužuju. Ono u šta jesam sigurna je da ne smemo zaboraviti i podrazumevati. Legende se neguju a to je i na ponos gradu u kom su rođeni“.

-Sve je više gradova, pa i varošica, u kojima se održavaju pozorišni festivali. Mnogi su imali jednog vrednog glumca a posvetili su mu festivalske dana. Kruševac je najveći rasadnik talentovanih glumaca a nema festival?
Kruševac nema jednog nego bar desetak njih jednako velikih i značajnih…Kreativni i pametni ljudi bi morali da osmisle kako bi ti festivalski dani izgledali. Tako bi Kruševac dobio mesto na festivalskoj mapi ,ne lokalnoj već regionalnoj. To bi svakako bio jedan od lepših načina čuvanja sećanja na te velike, velike glumce”.

-Koliko bi tebi, kao uspešnoj mladoj glumici, rođenoj  Čarapanki, značilo da u svom gradu dobiješ nagradu koja bi nosila ime neke glumačke legende?
Značilo bi …Radovalo bi me da tu nagradu ponese neko u Zagreb, Sarajevo, Skoplje …Volela bih da ta nagrada prevaziđe granice naše zemlje jer svako od njih je to i činio svojim vanrednim talentom”.

-Tvoja prepoznatljivost i popularnost je počela “Agencijom za SIS”. Sada si aktivna na scenama beogradskih pozorišta. Da li priželjkuješ neku ulogu na daskama pozorišta svog rodnog grada?

“Ja sam već na trećoj godini fakulteta imala privilegiju da zaigram u Kruševačkom pozorištu. Bilo je posebno i drugačije i volela bih da mi se to iskustvo ponovi“.

FOTO: IMDb

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content