NOVI PROJEKAT KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA: Lutkarska predstava “Mačak otišao u hajduke”

0

U Kruševačkom pozorištu u toku je rad na lutkarskoj predstavi “Mačak otišao u hajduke”, u dramatizaciji i režiji Aleksandra Pejakovića.

U predstavi igraju glumci Kruševačkog pozorišta Slađana Nestorović Ristić, Biljana Savić, Jovanka Andrić, Dragan Marinković, Bojan Veljović i Nikola Rakić i mlade glumice Jelena Tomić, Jelena Vukićević i Jovana Đorić.

Očekujemo da rad na predstavi bude završen do 15. jula a do tada ćemo videti da li ćemo premijeru izvesti na otvorenom ili u sali, u zavisnosti od okolnosti. Imamo i dosta poziva za gostovanje”, kazao je direktor Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.

Tema ovog komada je lenjost. Radeći na tekstu setio sam se izjave Branka Ćopića da mu je jedno od najdražih dela “Doživljaji mačka Toše”. Drago mi je da imam priliku da radim sa ansamblom Kruševačkog pozorišta i verujem da će ova predstava dugo biti igrana“, rekao je reditelj Aleksandar Pejaković.

Glumac Nikola Rakić kaže da se uvek kada radi predstave za decu vrati u detinjstvo.

Velikan poput Branka Ćopića zaslužuje da mu se vratimo, da ga ne zaboravimo jer poseduje posebnu toplinu i dert“, dodao je Rakić.

Kruševačko pozorište će večeras, ukoliko vremenske prilike dozvole, na Slobodištu izvesti predstavu “Kako vam drago” a 26. juna predstavu “Olivera”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content