U UMETNIČKOJ GALERIJI: Izložba crteža Vojina Pavića

U Umetničkoj galeriji u petak, 22. novembra, biće otvorena izložba crteža Vojina Pajića.

Izložba Vojina Pajića u Umetničkoj galeriji predstavlja po prvi put šire rad mladog Kruševljanina kroz seriju crteža nastalu tokom prošle i ove godine. Rađeni ugljenom na velikim formatima za ovu izložbu, predočavaju autorov odnos ka okolini i sklonost ka građenju prizora određene atmosfere u kojima posebno mesto pripada čoveku i prirodi.

U novoj seriji crteža Vojin Pajić posebnu pažnju posvećuje odnosu prema prirodi… Tematski, vidljiv je osvrt na jedinstvo i međusobno delovanje čoveka i prirode. Figure ljudi prikazane su kao integralni deo planina, peska, brda, dakle, celog eko sistema. Moguće je da se na ovim crtežima iščita i potreba nove generacije za drugačijim odnosom prema životnoj sredini i oblikom spiritualnosti koju taj odnos podrazumeva.“

Vojin Pajić je rođen 1986. godine u Kruševcu. Završio je Srednju umetničku školu u Nišu i diplomirao na odseku Primenjeno slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 2015. godine. Status samostalnog umetnika od 2018. godine. Član je ULUPUDS-a
Samostalno je izlagao: 2017. (Ne)dostupno, Centar za likovno obrazovanje – Šumatovača, Beograd i iste godine, crteže i slike, u Galeriji S, u Kikindi.
Učesnik je više grupnih izložbi na kojima je izlagao crteže i slike, kao i mozaike, u Kruševcu, Beogradu, Moskvi, Los Anđelesu-Santa Moniki, Kalifornija; Rezidencijalni boravak ostvario u Istri, Fažana, Hrvatska 2015. i 2016. godine.
Živi i radi u Beogradu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content