“ZA AKTIVNO UČEŠĆE MLADIH RASINSKOG OKRUGA”: Završena obuka za mlade novinare

0

Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac – CINK je u sklopu projekta “Za aktivno učešće mladih Rasinskog okruga” realizovao obuku za mlade novinare i saradnike.

Obuku je završilo ukupno osmoro mladih, po četvoro iz Kruševca i Ćićevca, koji su stekli osnovna znanja o novinarskom poslu, žanrovima, internet novinarstvu i promociji tekstova na društvenim mrežama.

Učesnici radionica su dobili sertifikate o završenoj obuci FOTO: CINK

Predavačice na radionici, koja je realizovana u četiri termina od po dva školska časa (90 minuta), bile su iskusne novinarke Jelena Božović, dopisnica agencije BETA iz Rasinskog okruga, i Danijela Pavlović, urednica portala Odjek i dopisnica agencije Fonet.

Nismo želele da to budu suvoparna predavanja već smo više insistirale na konkretnim primerima iz prakse, na onome šta smo proživele radeći na konkretnim novinarskim zadacima. Verujem da je mladima naše izlaganje bilo zanimljivo i da su mogli da steknu neke osnovne informacije o ovom lepom ali i teškom poslu”, kazala je po završetku obuke Danijela Pavlović.

Svim polaznicima dodeljeni su sertifikati o završenoj obuci kao i oprema koju će koristiti za prikupljanje materijala na terenu, fotografisanje i pripremu tekstova.

Jedna od polaznica obuke bila je i 18-godišnja Katarina Dragonjić iz Kruševca.

Sa portalom KruševacPress sarađujem već četiri godine, još od projekta “Pisma prijateljstva”. Kao novinarka –saradnica sam aktivna od prošle godine. Ovo je bila prilika da upotpunim svoje znanje o novinarstvu i steknem neke nove veštine jer se tehnologija strahovito brzo menja a veoma je korisna u ovom poslu. Već imam razrađene ideje za tekstove o aktivizmu ali i za neke nove projekte”, ističe Katarina Dragonjić koja je, pored pisanja, veoma aktivna u nekoliko neformalnih grupa.

Mladi koji su prošli obuku do kraja decembra će uraditi 12 autorskih tekstova koji će se baviti mladima i aktivizmom u Gradu Kruševcu i opštinama Ćićevac i Varvarin.  Svi tekstovi će biti publikovani na portalu KruševacPress i društvenim mrežama.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content