Zgrada parunovačke škole u očajnom stanju!

Prenosimo pismo koje je Ivan Mandić dostavio gradonačelnici Kruševca, Školskoj upravi, Gradskoj upravi i MZ Parunovac povodom lošeg stanja u kojem se nalazi zgrada škole u Parunovcu.

Pismo prenosimo u celini.

Poštovani,
na slikama koje vam dostavljam se vidi trenutno stanje u Osnovnoj školi “Vladislav Savić Jan” u Parunovcu, mestu na teritoriji opštine Kruševac.
U ove ruševine u kojima sam i ja, kao bivši đak proveo 8 godina svog života i u čije bi ruševine sledeće godine trebalo i moje dete da uđe, svakog dana u toku školske godine ulazi više od 300 dece iz Parunovca, Dedine, Kapidžije, Dobromira, Pasjaka, Gaglova, Bovna i još nekih okolnih sela.

Ovako izgleda škola u parunovcu FOTO: I. Mandić

S tim u vezi, očekujem odgovor na pitanje: Da li je ovo adekvatan prostor za održavanje nastave i uslovi u kojima bi naša deca trebalo da se školuju i obrazuju i da li ćete do jeseni i obilnih kiša popraviti stanje i napraviti ga funkcionalnim i bezbednim za nastavu?

Takođe bih vas zamolio za odgovor na pitanje: Gde je novac koji je namenjen za adaptaciju krova na pomenutoj školi, a koji je u budžet grada Kruševca ušao još 2014.godine i čija se sredstva isto toliko godina očekuju kao i radovi na školi? Naposletku, kako je moguće da deca koja pohađaju ovu školu uopšte iz bezbednosnih razloga, ulaze u ovu zgradu koja se izvesno svakog trenutka može srušiti?
Ukoliko vi niste nadležni za konkretan slučaj, molim vas da me usmerite na pravu adresu odnosno instituciju koja je za ovaj problem nadležna.

Zgrada škole u Parunovcu čeka na rekonstrukciju već nekoliko godina FOTO: I . Mandić

Roditelji čija deca pohađaju OŠ “Vladislav Savić Jan” u Parunovcu takođe očekuju odgovore ali više od odgovora očekuju dela, te vas molim da u što kraćem roku reagujete i omogućite našoj deci danas i u vremenu koje dolazi, nesmetan rad, školovanje i obrazovanje u Zakonom propisanim uslovima ili samo adekvatnim uslovima za odvijanje nastave na kojoj se niko neće osećati ugroženo zbog eventualnog pada plafona i rušenja zgrade. Treba reagovati brže, jače i bolje nego do sada. U pitanju su životi naše dece.

U nadi da će Vas ovaj tekst motivisati na brzu i odlučnu reakciju, ja Vam se unapred zahvaljujem.”

S poštovanjem,
roditelj, meštanin, građanin,
član predsedništva Levice Srbije i poverenik za Kruševac,
Ivan Mandić

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

6 − 2 =

Skip to content