Film, jam session i izložba u AKC “Gnezdo”

0

U Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo” u narednih pet dana na programu su tri zanimljiva događaja.

Večeras od 20 sati biće prikazan dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova “Kontakt”, koji kroz priču o andergraund rok sceni Novog Sada govori o sudbini rokenrola u Srbiji.  Uz pomoć više od 140 sagovornika, gledalac će se na duhovit i dinamičan način upoznati sa istorijom i geografijom alternativnog muzičkog Novog Sada – njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primenjivali pankeri usled materijalne oskudice.

U četvrtak od 20 sati je program nazvan “Zvuci iz krošnje Vol.5”. Zamišljen je kao jam session za sve zainteresovane muzičare.

U nedelju, 3.decembra, je “Trange france i druga čudesa”. Događaj je zamišljen kao pijaca, bazar, šansa da ljubitelji rukotvorina, umetnosti i svega što je malo drugačije učestvuju u kupovini, prodaji i razmeni predmeta lepih za videti, dotaći i upotrebiti. Početak izložbe je u 16 sati.

AKC “Gnezdo” se nalazi u Bivolju, u prostoru koji je nekada pripadao Fudbalskom klubu “Borac”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content