U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Premijera “Male sirene”

0

U Kruševačkom pozorištu večeras će premijerno biti izvedena predstava za decu “Mala sirena”, u režiji Aleksandra Pejakovića.

Karte za premijeru i prvu reprizu, koja je u četvrtak u 18 sati, su već rasprodate a treće izvođenje predstave je planirano u subotu, u 12 sati.

Predstava je bogata specijalnim efektima i verujem da će gledaoci uživati u njoj. “Mala sirena” je koncipirana kao transpozicija Diznijevog crtanog filma u pozorišnu predstavu. Briljantna klasična animacija u predstavi je zamijenjena specijalnim efektima. Diznijeva fabula je nadograđena izvornom i pomjerena maksimalno ka melodrami. Glavnu ulogu igraju 15-godišnja Milica Glidžić i Miljana Radinović. Milici je ovo prva predstava i velika je hrabrost i sa njene i sa naše strane što je izabrana za ovu ulogu. Miljana je ovu ulogu već igrala u predstavi koju smo radili u Banjaluci i koja je imala veliki uspeh”, objasnio je reditelj Aleksandar Pejaković.

Pejakoviću je ovo treća predstava koju radi u Kruševačkom pozorištu. Prethodno je režirao “Mačak otišao u hajduke” i “Kapetan DŽon Piplfoks”.

Pored Milice Glidžić i Miljane Radinović u predstavi “Mala sirena” igraju i Ema Petrović (Rak), Jovana Đorić (Galeb, Veštica), Stevan Zdravić (Princ), Predrag Milenković (Sluga, Kralj), Jelena Tomić (Mornar), Jovanka Andrić (Kuvar).

Scenografiju je uradila Dragana Purković Macan dok je za specijalne efekte bio zadužen Zoran Bjelošević.

Večerašnja predstava je prva premijera kruševačkog pozorišta u novoj sezoni.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

4 × 4 =

Skip to content